Lån fra privat til AS

Jeg har et nytt selskap, som fortsatt har ingen inntekt. på selskapets konto er ikke nok penger til å betale alle regningene. Kan jeg overføre penger fra sin personlige konto til konto av selskapet, og skive at det er lån fra til bedrift fra priveperson? hva er nødvendig, og om det er nødvendig å utnevne meg renter og hvis ja, hvor mye?

Spørsmål fra AnnaS.

Spørsmålet ble stilt den 30-09-2015.

Ligger under emnet: Regnskap.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Roger

Ikke vet jeg, men kanskje dette svaret er til hjelp?

https://regnskapsguiden.com/hvordan-regnskapsfore-lan-fra-privatperson-til-nuf/

2 Trine Lise Amundsen

Hei Anna S.
Ja, det kan du gjøre. Det som du personlig låner ditt selskap skal da balanseføres i selskapet som «gjeld til eier/aksjonær» – en 29xx konto. Denne gjelden skal da selskapet tilbakebetale til deg når det har opparbeidet seg kapital. Helst før 31.12. det året selskapet låner pengene om beløpet ikke er betydelig. Snakker vi store beløp kan du som eier velge om dette skal være et lån med nedbetalingstid – da skal det lages en låneavtale og du velger selv om lånet skal renteberegnes eller ikke – eller du kan velge å omgjøre lånet til aksjekapital.
Håper dette hjalp deg litt 🙂

Ditt svar