Inkassoselskap trukket mva fra hovedstol

Hei. Nettopp fått overført penger fra et inkassoselskap jeg nettopp har begynt å bruke. I kontrakten med dem står det tydelig at jeg beholder hovedstol i sin helhet.
Likevel har de nå trukket en sum fra beløpet (hovedstol). Ut fra oversikten jeg fikk tilsendt fra dem har kunden betalt hele regningen med deres salærer.
Salæret deres er tydeligvis kr 305,- og mva utgjør kr 76,25. Dette fremgår ikke i utregningen deres, men de har trukket kr 76,25 fra min hovedstol.

Har mailet dem om dette, men får bare korte svar tilbake, hvor de skriver at «det er nok mva som utgjør forskjellen».

Deres mva på deres salærer skal vel ikke ha noe med mitt krav og gjøre? Jeg skal vel beholde hele hovedstolen, som det også står i kontrakten?

Spørsmål fra RM.

Spørsmålet ble stilt den 29-08-2011.

Ligger under emnet: Inkasso.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Grunnen til at de har trukket MVA er pga at inkassoselskapene er pålagt å fakturere med MVA på faktura til deg. Istedet for å sende deg faktura på kr 305 + mva på kr 76,25 så trekker de istedet fra kr 76,25 fra hovedstolen som skal overføres til deg.

Les mer om dette her https://regnskapsguiden.com/delbetaling-fra-inkassofirma/

2 Siri

Hei!
Står ovenfor samme problemstilling ovenfor min kunde. Saken er sendt inkassoselskap og kunden har nå betalt inn til de. Vi får hovedstolen tilbake uten moms. Men hvordan blir innbetalingen ført og Kundereskontroen nullet ut?

Ditt svar