Uføretrygd og jobb

Hei,

Jeg har 100% ung ufør, barnetillegg for 1 barn og etterlatt-fordel på 1900 innbakt i uføretrygden.

Når jeg nå har helse til å jobbe noe kjennes det ut som jeg i praksis har et dagtilbud. Nav trekker 50 øre pr kr jeg tjener opp til 30 000 pr år. Etter dette trekker de 74 øre pr krone.

Jeg har ingen tanker om å utnytte systemet, i realiteten håper jeg på å kunne jobbe en 20-30 stilling på sikt. Det kjennes uverdig at jeg fortsatt skal være nederst på rangstigen, og sitte igjen med lønn for arbeidet jeg utfører. Jeg har behov for å øke inntekten, og ikke sitte igjen med litt over det jeg i utgangspunktet har i uføretrygden.

Vil et AS være et bedre alternativ? Og, er det lovlig?

Spørsmål fra Mirjam.

Spørsmålet ble stilt den 23-06-2020.

Ligger under emnet: Diverse.

Ingen svar

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

Ditt svar