Tilbakeføre inngående faktura

Hei.
Er det lov å føre en inngående faktura man har fått i 2013, i 2012 for å senke overskuddet? Vet at det er flere som tilbakefører utgående fakturaer for å unngå underskudd.

Spørsmål fra Thomas.

Spørsmålet ble stilt den 07-01-2013.

Ligger under emnet: Faktura.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Det er ikke lov å føre bilag fra 2013 i 2012 regnskapet.

2 Thomas

Vet at dette egentlig ikke er lov, men hva er praksis? Jeg vet at det er praksis å tilbakedatere utgående faktura til forrige år for å unngå underskudd selv om dette ikke er lov. Hva er evt. risikoen?

3 jonny

Jeg jobber med regnskap, men jeg kjenner ikke til noen som gjør dette. Skulle du risikere å få bokettersyn så vet jeg at Skatteetaten ser med svarte øyne på slikt. (du unndrar i praksis skatt med hensikt ved å gjøre det slik)

4 Thomas

Forstår.
Problemet mitt er at jeg har tilbakedatert en faktura for å ikke gå i minus første året. Men denne fakturaen gjør at jeg kommer litt for mye i pluss…Vet at det vil være umulig å bevise dette for skatteetate, men i utgangspunktet hadde jeg gått i minus i 2012 regnskapsmessig.
Grunnen til at jeg gikk i minus er at jeg har endel jobber som er påbegynt i november/desember som er stoppet og som jeg derfor ikke kan fakturere enno. Så i praksis så går jeg noenlunde i null. Derfor har jeg ikke så lyst å betale skatt av ett overskudd som ikke er der…

Ditt svar