Skatteplikt for hjemmekontor ved salg av bolig

Hei, sitter og vrir nøtta min rundt dette med skattefradrag for hjemmekontor (Enkeltmannsforetak).

Slik jeg forstår det, kan man altså få et standardfradrag på 1600 kroner. Haken ved det hele er følgende:

På Skatteetaten.no står «Ved salg av boligen vil den andel av boligen som er benyttet som hjemmekontor medføre skatt på en eventuell gevinst.»

Hvor mye i kroner og øre vil dette bety ved et eventuelt salg? Det kan da ikke være all verden i og med at vi bare får 1600 kroner i fradrag for hjemmekontoret, eller tar jeg feil?

Hadde blir VELDIG glad for et oppklarende svar, da jeg tror det er flere som lurer på dette.

Spørsmål fra Kenneth.

Spørsmålet ble stilt den 05-05-2014.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Christer Alexander Jenson

Det er umulig å svare på hvor mye dette vil bety i kroner og øre ved et fremtidig salg. Det kan imidlertid bety ganske mye mer enn de 1600 kr som er standardfradraget.

Generelt sett skal du beskattes for den andelen av boligen som er brukt som hjemmekontor. Hvis du bor i en leilighet på 100 kvadrat hvorav 10 kvadrat er ditt hjemmekontor vil 10/100, også kjent som 1/10 eller 10 %, av gevinsten av salget være skattepliktig (eller 10 % av tapet være fradragsberettiget). Som regel bruker man arealandel, men verdiandel kan også brukes.

For å slippe dette må hjemmekontor (i praksis hjemmekontorfradraget) opphøre minst tolv måneder før salget. Du opptjener eiertid for hjemmekontoret mens det brukes som hjemmekontor, men du opptjener ikke «privat botid».

Ditt svar