Skatt på feriepenger

Har et lite spørsmål jeg gjerne vil ha svar på. Jeg mener bestemt at når jeg har pleid å fått feriepengene utbetalt rett før sommeren, så har det ikke vært trukket skatt av dem. En kamerat av meg sluttet nettopp i en jobb, og sjefen lot ham få feriepengene som var opptjent med det samme. Disse pengene var det imidlertid trukket skatt av?!? Kan dette være riktig? Er det, eller er det ikke skatt på feriepenger?

Spørsmål fra Kjell.

Spørsmålet ble stilt den 23-05-2013.

Ligger under emnet: Skatt.

3 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 jonny

Hvis feriepengene utbetales samme år som opptjeningsåret så skal det trekkes skatt av feriepenger.

2 Einar

Det Jonny skriver, samt at det er egentlig skatt på alle feriepengeutbetalinger. Forskjellen er at det ikke er forskuddstrekk på feriepengene som utbetales til sommeren året etter. Du må likevel betale skatt av disse pengene ved skattoppgjøret.

3 Siv

Ja, vi betaler skatt av alt, både lønn og feriepenger. At vi ikke betaler skatt umiddelbart i forbindelse med utbetalingen av feriepengene, er det som forårsaker at mange tror at feriepenger er skattefritt. Men sumasummarum er det altså ikke skattefritt.

Ditt svar