Skatt på ekstrainntekt

Hei!
Jeg har kjøpt tjenester av en kompis der han har skrudd litt på bilen min. Det dreier seg om et beløp på ca. 10.000kr det siste året. Så vidt jeg vet betaler han ikke skatt av det.

Jeg har i ettertid angret på at jeg har betalt han svart og lurer på om det er noen måte jeg/vi kan ordne det for å få det «lovlig»? Kan han som har fikset på bilen min bare føre betalingen som «ekstra inntekt» på selvangivelsen og dermed betale vanlig skatt på det, eller må det mere papirarbeid til?

Spørsmål fra Hans Olav.

Spørsmålet ble stilt den 27-09-2013.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Svein

Det kan ikke føres opp som ekstra inntekt, det må nok gjøres litt mer papirarbeid. Dersom han har flere kunder så må han registrere et firma i Brønnøysund og ta det som inntekt i firmaet.
Har han ikke flere kunder så er det lite sannsynlig at det vil bli ansett som næringsinntekt. Det blir da ansett som lønn. Du må da betale arbeidsgiveravgift til kemneren, med ulike satser avhengig av hvor du bor.

Ditt svar