Skatt på aksjesalg og utbytte

Hei! Jeg er ansatt i et A/S, og eier noen prosent av aksjene. Jeg har tenkt å slutte i jobben, samt selge aksjene. Firmaet ble opprettet i nov.2006. Er det slik at en må skatte av fortjenesten? Eller er er det en regel som sier at det er skattefritt etter 5 år?

Skal en betale skatt av et evt overskudd? Eller er det noe med 5 år?

Spørsmål fra Geir.

Spørsmålet ble stilt den 09-12-2011.

Ligger under emnet: Aksjer.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Sondre

Det er 28% skatt på fortjenesten (altså salgspris minus anskaffelsespris for aksjene) ved aksjesalget. Ingen regel om fem år eller lignende.

(2)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 wathsala

Eg har fag brev innen Kontor og Adminstrajon og eg jobber mest i regnskap føring i firmaet mitt. nokon spøre meg kan eg fører deira sine regnskap og det kan eg godkjen.
eller kva vidre utdaning tenker eg
takk

(-1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Jonny

For å kunne påta deg jobben som ekstern regnskapsfører må du være autorisert av Finanstilsynet. For å kunne søke om autoriasasjon må du ha bachelorgrad innen regnskap og økonomi.

For at søknaden skal bli godkjent må du ha plettfri vandel samt ingen økonomiske anmerkninger.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
4 wathsala

eg kan jobbe som vanlieg Regnskap med arbeider.
beståt til min fag brevet.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar