Skatt av inntekt (eget firma)

Skal for første gang starte eget firma og lurer da på noe anngående skatt.
Har forstått av man skal skatte av inntekt, men er det da med moms?

Eksempel: Hvis jeg fakturerer en kunde på 10000,- inkl mva. skal jeg da regne skatt ut fra de 10000,- eller trekke fra mva først også regne skatt? altså skatt fra 7500,-?

Spørsmål fra Bengt.

Spørsmålet ble stilt den 02-09-2013.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Hei Bengt. Utgående moms, er kun en avgift som du driver inn for staten.

Eksempel: Du selger en vare til en kunde. Varen koster 1000,- kroner eks. mva. Inklusive mva. blir fakturaen på 1250,- kroner.

De 250 kronene i moms går i sin helhet til staten ved neste momsoppgjør (1 eller 6 terminer pr. år – foretak med mindre enn 1 mill i omsetning pr. år kan søke om 1 termin i året).

Du skriver ikke hvilken selskapsform du har på foretaket ditt, men i f.eks. et enkeltpersonforetak beregnes skatten ut ifra overskuddet i næringen (inntekter – utgifter).

PS! For å kunne fakturere med moms med foretaket ditt være registert i merverdiavgiftmantallet (må ha omsatt for 50 000,- i løpet av en 12 måneders periode).

2 ole

er lønnsmotaker og har reg som enkeltpersonsforetak. all lønn fra arbeidsgiver å faktura som jeg sender går på samme konto. ska ordne med en annen konto. men kan jeg da overføre kunn skatt å moms på den konton? å bare bruk dem pengan som er igjenn som jeg vill? er nettopp reg. håpe på svar

Ditt svar