Sende faktura som privatperson

Hei, jeg skal selge min gamle bil til en person. Vedkommende ønsker absolutt å få faktura?!?! Jeg er jo ikke noe firma, er det noe spesielt jeg må tenke på eller regler jeg må forholde meg til?

Spørsmål fra Even.

Spørsmålet ble stilt den 11-01-2012.

Ligger under emnet: Faktura.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Jeg tipper det holder om du bruker f.eks. denne malen: http://enkeltmannsforetak.nyttiginfo.no/fakturamal/

2 Henning

Det er ingenting som tilsier at han har behov for dette, når du selger som privatperson til privatperson. Om du selger til firma/enkeltmannsforetak, så er jo salgskontrakten god nok for hans regnskap.

3 Bjørn

Tror nok kanskje den fakturaen ikke vil bli betalt av kjøper…

4 Hylert

Det er hipp som happ like mye/like lite arbeid som å lage en kjøpskontrakt.

Synes ofte det er greit å bruke faktura også mellom privatpersoner. Ser det som en dokumentasjon på hva som følger med på det jeg har kjøpt. Gjør ting mye lettere i etterkant hvis det skulle bli uenigheter. Spesielt hvis salget ikke blir gjort opp kontakt på stedet, og kjøper ikke betaler…

Ditt svar