Salg av egenproduserte ting

Lurer på om noen vet hvilke regler som gjelder for salg av egenproduserte tung? Jeg driver å syr litt og lurer på om jeg skal legge ut noe for salg ( på Facebook, blogg, forum ol). Må jeg da betale skatt eller er dette noe jeg kan gjøre uten å «si ifra til noen»?

Spørsmål fra Cathrine.

Spørsmålet ble stilt den 11-09-2012.

Ligger under emnet: Diverse.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Det første spørsmålet er om virksomheten er å regne som hobby eller næringsvirksomhet. Regnes det som næring, må det betales skatt. Skatteetaten regner bl.a. virksomhet som er:»Egnet til å gå med overskudd», har et visst omfang, at du driver for egen regning og risiko som næringsvirksomhet. Er du i tvil, kan du alltids ringe det lokale Skattekontoret og legge frem saken din.

Skal du starte et foretak for geskjeften din, er enkeltpersonforetak det enkleste. Du finner oppskrift på registrering her: http://enkeltmannsforetak.nyttiginfo.no/hvordan-registere-enkeltmannsforetak/

Ditt svar