Regnskapsfører for enkeltpersonforetak, Oslo området

Hei,

Er på leting etter en regnskapsfører som kan hjelpe samboeren min (Engelsk) med enkeltpersonforetaket hans. (Han leier seg ut til forskjellige bedrifter som arborist) Det er vanskelig å finne noen som tar på seg en liten bedrift med under 50 bilag i måneden. Tilbudene vi har mottatt har vært på 30-50 000,- noe som blir alt for mye da han allerede fører alt av utgifter og inntekter selv og leverer MVA levering så trenger mest hjelp til avstemninger og årsoppgjør for å forsikre seg om at alt stemmer. Er det noen som har noen tips om noen i Oslo området som kunne hjulpet oss? 🙂 (Vi flytter til Tønsberg i sommer så kan gjerne være nedover den veien også)

Tusen takk!

Mvh
Helen

Spørsmål fra Helen.

Spørsmålet ble stilt den 17-04-2019.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Arne Devold

Hei Helen, siden jeg er regnskapsfører i Bergen vil jeg ikke dele noen anbefaling av en konkret regnskapsfører i Oslo, men jeg ønsker likevel å gi deg noen noen innspill om hvordan du kan gå frem da utfordringen din er helt vanlig. Det er en del umiddelbare tanker som slår meg i saken så langt. Det er størrelsen på oppdraget, regnskapsfører skal håndtere en engelskspråklig kunde og pris i forhold til at din samboer allerede gjør så mye av arbeidet.
– Størrelsen på oppdraget er helt vanlig. I underkant av 50 bilag i måneden gir ca 500-600 bilag i året, det er vanlig bilagsmengde på et enk selskap. Det er garantert regnskapsførere som vil hjelpe deg. Ikke bekymre deg for at oppdraget er for lite.
– Å håndtere et engelskspråklig regnskapsoppdrag er noe litt annet enn det å kunne prate dagligdags engelsk. Årsaken til dette ligger i autorisasjonskravene til at en regnskapsfører skal gi kunden tilbakemeldinger om mangler ved regnskapsdokumentasjon og eventuelle brudd på regnskapsregelverk. Om dette skal foregå på engelsk er det en del regnskapsførere som kvier seg. Å få med seg alle ord og faguttrykk på fremmedspråk slik at regnskapskunden følger norsk regelverk kan være ekstra tidkrevende. Krever dere at den periodiske skriftlige rapporteringen skal være på engelsk? Må muntlig kommunikasjon foregå på engelsk? Tips: Kan du hjelpe samboeren din her? Kanskje du kan motta rapporteringen og bistå med oversettelse? På et lite regnskapskontor som vårt snakker selvfølgelig alle engelsk, men vi er bare ca halvparten av regnskapsførerne som supporter regnskap på engelsk, resten føler seg ikke språklig trygg nok i faguttrykkene til å gjøre det. Så språk kan være en viktigere faktor enn man først tenker.
– Så nevner du pris på 30 – 50.000,- i året. Omregnet til timer dekker det da ca. 40-60 timers arbeid. Det er vanlig å dele årshonoraret på syv, da er timer til 6 terminer + årsoppgjør dekket. Mao. snakker vi om tidsbruk på 6 – 8,5 timer pr termin pluss tilsvarende forbruk på årsoppgjør/ligningspapirer. Tenker man videre at regnskapsfører gir «full pakke» inkl f.eks. bokføring, avstemminger, periodisk rapportering, innberetninger til det offentlige, personlig oppfølging og svar på løpende spørsmål, gjerne noe rådgivning underveis og løpende sjekk av forskuddsskatt og Altinn meldinger, ekstra tid pga engelsk språk kan man ende opp med en slik tidsbruk.
Men helt enig med deg i at dette er kostbart for en liten bedrift og at det er mulig å få til rimeligere. Så sier du også at dere faktisk gjør bokføring og mva innberetning selv, da er det i alle fall noe misforståelser rundt forespørslene så langt. Den prisen du har fått er med grunnlag i at regnskapsfører gjør jobben, ikke med grunnlag i at dere gjør jobben selv. Så her er kommunikasjonsutfordringer.
Mine tips blir derfor:
– Dere må gjøre et valg om dere søker et autorisert regnskapsføreroppdrag der regnskapsfører tar ansvaret eller om dere vil leie inn konsulentbistand for controllerarbeid uten totalansvar. Sistnevnte er rimeligere.
– Gjør bokføringen i et skybasert system der dere samarbeider med regnskapsfører, sørg for å velge en regnskapsfører som er vant til å samarbeide på denne måten. For et lite enk der regnskapsfører bare skal kontrollere arbeidet er Fiken greit, det gir dere bra assistanse i bokføringen, bare husk også å fokusere på balansen og føringene der, ikke bare kjøp og salg. Skal regnskapsfører gjøre en del bokføring bør dere heller gå for eAccounting, Poweroffice, Uni Economy – den kategorien av systemer.
Rimeligst honorar fra regnskapsfører blir å føre regnskapet selv og få controller arbeid utført av regnskapsfører. Du kan lese mer om å bokføre regnskap selv her: https://www.devoldconsulting.no/blogg/fore-regnskap-selv/:
Ønsker deg lykke til i videre søk etter regnskapsfører ?

Ditt svar