Purregebyr og forsinkelsesrente

Hei, Jeg har et spørsmål vedr. utsendelse av purregebyr/forsinkelsesrente.

Eksempel: Kunden ble fakturert med 1000 kr eks mva, som har forfalt. 14 dager etter forfallsdato velger jeg å sende purregebyr + forsinkelsesrente på beløpet. Jeg lager ny faktura som jeg skriver 1. purring på ganske tydelig. Rentesatsen i år er 9,5%, og puregebyret er 64 kr.

MEN… nå lurer jeg på hvordan det skal se ut i fakturaen. Forsinkeslesrente og purregebyr skal selvsagt være mva fritt, men det skal jo stå «pprinnelig faktura 1000kr» og fakturanummer. I og med at opprinnelig faktura er 1000 kr eks mva (totalt 1250 kr), vil det stå 1250 (og uten noe mva) på purrefaktura? Eller skal det stå 1000 kr + mva på purrefaktura? Jeg vet at purregebyr og forsinkelsesrente er mva fritt, men jeg lurer bare på hvordan «opprinnelig faktura&» beløpet skal se ut i purrefakturaen..

om det er totalbeløpet eller eks moms beløpet plusset med moms. Takk, ser frem til svar 🙂 Mvh Ali

Spørsmål fra Ali.

Spørsmålet ble stilt den 16-06-2014.

Ligger under emnet: Faktura.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Kenneth Larsen

Hei Ali

Du bør ikke lage en purringsnota i selve faktura programmet, en del faktura program har en egen purringsnota system som skiller dette ut. En purring bør henvise til den opprinnelige faktura og du legger til en purregebyr og forsinkelserenter for en egen linje og eventuell legge ved kopi av den opprinnelige faktura som viser varekjøpet

Ditt svar