Privatregnskap kontoplan

Jeg har tenkt til å føre mitt og familiens privatregnskap /økonomi i MamutBusiness Software som er et regnskapsprogram ment for bedrifter. Kan noen forklare hvordan man ville føre f.eks. inngående fakturaer, utgifter til strøm, husleie, hobby osv? Jeg regner med å måtte forandre på kontoplanen eller evt. lage en ny. Litt usikker på om jeg må benytte kontoer i 5000, 6000, 7000 og 8000 serien og hvordan skal dette føres evt også årsoppgjør.

Spørsmål fra Andy.

Spørsmålet ble stilt den 10-12-2014.

Ligger under emnet: Diverse.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Tereza

Hei,
Jeg er ikke sikker at du trenger å benytte regnskapsprogramm for bedrifter til eget privatregnskap. Er det noen årsak at du vil bruke regnskapsprogramm til ditt privatregnskap? Hvis du vil ha oversikt på egne inntekter og utgifter, det er mulig å føre privatregnskap i Excel ark. (Inntekter og utgifter).

Kontoplan er vanligvis spesifisert og du kan bruke noen ferdig kontoplan og bruke de kontoene som du trenger. Hvis du trenger hjelp med bokføring du kan finne flere eksempler på youtube (føring i nettbasert regnskapprogramm e-conomic)

2 Andy

Takk for svar. Grunnet til at jeg benytter regnskapsprogram er fordi jeg allerede har det da jeg fører regnskapet for konas EFP.

Tror jeg bare kommer til å benytte kontoplan i 1000, 2000, 3000 og 4000 serien da det kun er snakk om inntekter og utgifter i mitt privatregnskap. Utfordring blir vel kanskje å finne en konto jeg benytter for å hente inn Inngående Saldo (bankkonto, lån osv). Har også tenkt til å reskontroføre inngående fakturaer slik som strøm, Bilutgifter osv. Noen forslag?

Ditt svar