Privat varebil brukt i jobbsammenheng

Jeg eier et AS, og bruker min private varebil i jobben. Jeg har en privatbil også, så varebilen er kun brukt på jobben. Når man kjøper diesel og diverse til bilen, kan man bokføre dette? Eller må man gå veien om km-godtgjørelse? Blir jo bra mye dieselutgifter i måneden, så på et eller annet vis må jeg få dette kostnadsført.

Spørsmål fra Siv.

Spørsmålet ble stilt den 19-06-2012.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Dette er nok et spørsmål som mange lurer på. Det vanlige er å skrive kjørebok og få betalt km-godgjørelse, men AS kan også kjøpe drivstoff, men det må da dokumenteres at drivstoffet kun brukes i jobbsammenheng.

Hvis varebilen kun brukes i jobbsammenheng så ville jeg vurdert å tatt bilen inn som eiendel i AS`et. Det foregår da slik at AS`et kjøper av deg firmabilen. Når AS eier en bil så betaler AS årsavgift, forsikring osv slik at du slipper å benytte private penger som er beskattet til dette.

Ditt svar