Privat lån mellom eks-ektefeller

Hei
Min eks skal overta min halvpart av hytte (sameie 50-50%). Han skal betale meg over en periode på 10 år. Kan jeg få inn 10000 på konto fra ham hver måned i 10 år uten at skatteetaten begynner å bry seg?

Vi kommer til å ha et privat gjeldsbrev på dette, og det er reell nedbetaling på et skilsmisseoppgjør (kjøp av fritidseiendom), det er ikke underhold eller noe sånt. Jeg vil ikke inngå en sånn type avtale hvis det blir krøll med skatt, og jeg vil heller ikke gjøre noe ulovlig. Takknemlig for svar!

Spørsmål fra Rima1000.

Spørsmålet ble stilt den 09-04-2013.

Ligger under emnet: Finansiering.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Skal ikke bli noe krøll om dere fører dette korrekt på selvangivelsen så vidt jeg vet (ring Skatteetaten for å få 100% korrekt svar).

For deg (som er långiveren), så kan du ta en titt på 3.1.2/4.1.6 på selvangivelsen. Eksmannen din (låntager), se på post 3.3.1/4.8.1

Men som sagt, det kan være lurt å ringe Skatteetaten før lånet inngås.

Ditt svar