Næringsdrivende eller ansatt

Jeg har enmannsforetak og blir leid inn av et Spa Center. Jeg hadde i alle år 60% av hva kunden betalte.Men så trakk de 25% og vi fikk da 60% av resterende. Nå etter jul så overtok noen andre Spaet og da gikk vi ned til 40%,etter det var trukket 25%.

Jeg har gått ned ganske mye siden jeg begynte der. De setter også vilkårene,som om at vi må komme inn en halvtime tidligere,da uten betaling!, for å gjøre i stand i avdelingen. Det er faste priser for hver behandling. De har alt utstyret vi trenger.

Det jeg da lurer på er om det er korrekt at skattekontoret kan se på oss som vanlige arbeider/ ansatte siden de setter alle vilkårene? De sparer jo masse penger på dette og jeg taper masse penger på dette! I kontrakten min med dem står det at jeg begynner 01.01.2013 og inntil videre. Ingenting annet, har jeg da noen oppsigelsestid om jeg sier opp denne?

Spørsmål fra Catrine.

Spørsmålet ble stilt den 08-05-2013.

Ligger under emnet: Diverse.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Det høres på meg ut som om du burde vært i et vanlig ansettelsesforhold.

Hvis dette er din eneste oppdragsgiver, og vedkommende stiller med både lokaler og utstyr er det mye som peker i retning av at du skulle vært ansatt – ikke drevet som næringsdrivende.

Les mer på Skatteetataten sine hjemmesider: http://www.skatteetaten.no/nn/Bedrift-og-organisasjon/Starte-bedrift/Jeg-vil-i-gang/Starte-egen-bedrift1/Arbeidstaker-eller-naringsdrivende/?chapter=3510#kapitteltekst

Ditt svar