Mva på varer kjøpt i utlandet som brukes i firmadrift

Jeg driver med skjønnhetspleie og reiser ofte til Øst-Europa og kjøper varene derfra, pga mye lavere pris og større utvalg enn i Norge. Jeg selger ikke disse varene, men bruker disse under forskjellige behandlinger. Siden jeg har kjøpt dem selv, og ikke bestilt på nett, har jeg ikke betalt noe norsk mva på dem. Har fått salgsdokumentasjon fra alle steder for at jeg kunne bokføre det som kostnader. Men må jeg da legge til 25% til alle disse fakturaene, siden det ikke er beregnet noe mva på dem ennå? Eller skal jeg bare bokføre dem uten norsk mva? Skjønner at betalt utenlandsk mva ikke kan fratrekkes i Norge, men er ikke helt sikkert om jeg må betale norsk mva på disse kjøpte varene eller ikke?

Spørsmål fra H.

Spørsmålet ble stilt den 09-01-2015.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Kjartan

Hei.

Nei, men varene må fortolles inn i Norge. Da vil det bli beregnet mva som du må betale og kan kreve tilbake etter vanlige mva-regler 🙂

Ditt svar