MVA på nye biler ved bilsalg

Hei. Lurer på MVA oppgjøret av nyere biler ved salg. Hvis momsen betalt til norsk leverandør av import bil f.eks.: 300.000+MVA 75.000 =3 75.000 + avgiftene til staten for nyreg.bilen ca 140.000.,tilsammen 515.000.innkjøpspris, Solgte bilen for 520.000 som ny.

Hva med momsoppgjøret her? Må jeg betale momsen fra hele summen og tape på hele salget eller må jeg betale moms bare av det jeg tjente? Kan dere noe om det her?:)

Spørsmål fra Lina

Spørsmålet ble stilt den 10-01-2013.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Tenk alltid priser eks. mva når du skal beregne fortjeneste når du er momsregistrert. Moms er ganske enkelt en avgift du krever inn på vegne av staten.

1. Du får igjen momsen du har betalt til dine leverandører ved neste momsoppgjør.
2. Du betaler momsen du har krevd inn på vegne av staten ved neste momsoppgjør.

Det er kun sluttforbrukeren som i bunn og grunn betaler moms. Mellom momsregisterte næringsdrivende er det et nullsumspill.

2 Lina

Det ser ut sånn at jeg må betale momsen til staten av egen lomme mens tjente ingenting , jeg krevde ikke mva fra kjøperen, mente at det er betalt momsen for bilen…((

3 Einar

Når du er momsregistrert, så må du jo legge på moms på salg du gjør… Dette skal spesifiseres på fakturaen…

4 John Hanssen

Hei er bilen over 9 månder da du solgte den er den ikke mva pliktig.
det er ikke moms på bruktbil over 9 månder

Ditt svar