Mottatt faktura 1 år etter

Hei!

For ca. 1 år siden tok jeg kjøretimer hos en trafikkskole, og jeg betalte alle kjøretimene mine kontant. Dette fikk jeg, så vidt som jeg husker, kvittering for hver gang. Men nå har jeg mottatt en faktura fra trafikkskolen etter at de hadde gått gjennom regnskapet for 2012 og ikke funnet en bokført betaling for en dobbeltime (1050kr). Jeg mener at jeg har betalt (da jeg hadde med kontanter for å betale etter endt kjøretime hver gang), og at skolen glemte å gi meg en kvittering. De har ingen bevis på at jeg ikke har betalt.

Er jeg da pliktig til å betale denne regningen?

Spørsmål fra Van.

Spørsmålet ble stilt den 31-01-2013.

Ligger under emnet: Faktura.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Dette en kinkig sak for deg. Kravet er ihvertfall ikke foreldet etter 1 år (Foreldelsesloven sier 3 år).

Det kan være så enkelt som at kjørelæreren glemte å lage en faktura (kvittering) når du betalte – eller enda verre, vedkommende puttet pengene i egen lomme. Uansett hva grunnen er, er det desverre vanskelig for deg å bevise at du har betalt om du ikke brukte kort og kan vise til betalingen på kontoutskriften.

Hvis du er bombesikker på at du har betalt, og det er kjøreskolen som tar feil kan du alltids ringe forbrukerrådet og høre om de har noen gode råd i denne saken.

Ditt svar