Momsoppgaven – hvordan få fradrag for alle mva-utgifter?

Hei, Jeg driver en liten fotograf-virksomhet på frilansbasis. Jeg registrerer momsoppgave annenhver måned og er usikker på hva som skal registreres her av inntekter og mva-utgifter. La oss si at jeg registerer mva for perioden nov-des. Er det da kun inntekter og utgifter som jeg har hatt for denne perioden som skal med her? Som frilanser har jeg sporadisk inntekt. Noen måneder har jeg ingen inntekt, men blir nødt til å gjøre innvesteringer til foretaket.

I tilfelle jeg kun kan få mva-fradrag for utgifter som jeg har hatt i perioder da jeg samtidig har fått lønn (honorar-utbetaling), så er det en god del utgifter som jeg ikke får mva-fradrag for. I fjor var alt mye lettere. Da betalte jeg mva i slutten av året og kunne trekke fra alt jeg betalt i mva det året.

Spørsmål fra Anna.

Spørsmålet ble stilt den 27-01-2014.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Kort fortalt så tar du med utgifter selv om du ikke har hatt noe særlig med inntekt den perioden.

Med det samme: Du skriver at du har sporadisk inntekt. Husk at du kan søke om å ha kun 1 momsoppgjør i året dersom du har mindre enn 1 million i årlig omsetning. Søknadsfristen er allerede 1. februar….

(Det er et eget felt du må huke av for dette på Samordet Registermelding del 2: http://www.brreg.no/blanketter/enk_last_ned.html)

2 Anna

Takk for svar Einar.

La oss is at jeg ikke har hatt inntekt i perioden september-oktober, men har hatt utgifter i denne perioden. Da får jeg vel ikke momsfradrag for de utgiftene? Eller kan jeg trekke registrere disse utgiftene og trekke fra momsen i neste periode?

Ditt svar