Minus fra i fjor, enkeltpersonforetak

Jeg har et enk. som jeg fra i fjor begynte å føre regnskap på selv i fjor. Da var utgiftene betydelig mer en inntektene og jeg gikk ut med minus på 41000,- på konto 1920. Når jeg begynte regnskapet i 2013 importerte regnskaps programmet IB for meg og jeg drog med meg minuset inn i 2013. Blir dette riktig eller gjorde jeg feilen i fjor? Selv om jeg har overskudd i år så ser det ut som at jeg kommer opp med minus i 2013 pga. dette. Kan jeg ligge inn et bilag for å rette dette opp? Evt hvordan bør jeg føre dette?

Spørsmål fra Øyvind.

Spørsmålet ble stilt den 19-12-2013.

Ligger under emnet: Regnskap.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 ARJO Regnskap

1920 Er en bankkonto, så dersom du har kassakreditt – så stemmer det at denne skal stå i minus. Dersom du ikke har bankkonto, eller saldoen på denne ikke er i minus – så har du bokført noe feil.

Er det minus på bankkontoen, så skal denne tas med ja – minusen går ikke vekk selv om det er et nytt år. Regnskapet ditt sitt resultat er ikke knyttet opp mot beholdning av penger. Du kan fint gå med overskudd i år (og regnskapet viser det) selv om du har minus i banken. Du må ikke se på bankkontoen om du går i pluss/minus – du må se på årets bevegelse på egenkapitalen.

Det er vanskelig å foreslå hvordan det kan rettes før feilen er identifisert. Du burde kanskje koste på deg en times rådgivning hos en regnskapsfører – han/hun kunne forklart deg raskt hvordan skal føre, og ser forhåpentligvis hva som er ført feil tidligere. Det går fint an å føre regnskapet selv, men ha en regnskapsfører i «bakhånd» som du kan rådføre deg meg (selv om det koster litt pr time)

Ditt svar