Lån som ikke er registert i regnskap

Hei, Mitt NUF lånte 50.000 av et annet firma i 2011, dette NUF’et hadde ingen annen aktivitet enn å låne disse 50′ for så å bruke dem opp på kort tid, ingenting mer.

Så kommer generaltabben: de 50k ble ikke oppført i mitt NUF’s regnskap da regnskapet skulle gjøres opp året etter. Det ble bare levert inn Næringsoppgave som viser utgifter på 50k, ikke at dette var et lån fra ett annet selskap.

Nå skal NUF legges ned, men dette lånet er bokført hos det firma som lånte disse pengene ut. Dvs når NUF legges ned har det et utestående krav på 50k som er registert hos utlåner, men ikke i firmaet selv. Hvordan, bortsett fra skam, takler jeg dette problemet?

Jeg har veldig lyst å rydde opp etter meg, men dersom det er mulig at utlåner hever lånet selv f.eks (for å få det ut av bøkene) uten at jeg må fortelle skattemyndighetene at regnskapet fra 2011 ikke er riktig, velger jeg heller dette slik jeg kan forsette med mine andre selskap i fred (som forøvrig har ryddige regnskap 🙂 ) Håper det finnes en måte å løse dette på, jeg er ingen skurk, men har lært at jeg skal ta regnskapet selv her etter.

Spørsmål fra Smacka.

Spørsmålet ble stilt den 02-09-2014.

Ligger under emnet: Regnskap.

Ingen svar

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

Ditt svar