Kundespesifikasjon i regnskapet

Hei, Har et spørsmål ang kundespesifikasjon i regnskapet.

Det sies at : » I økonomisystemet skal det kunne defineres et kravregister eller reskontro for kunder. For å kunne registrere et krav eller utgående faktura må kunden være opprettet i registeret eller reskontroen.»
Hvor finner man dette i sitt regnskapsprogram? Jeg kan ikke se at det finnes noe som heter det i programmet jeg bruker.
Alle mine kunder har fått kundenummer i fakturaprogrammet jeg bruker men dette programmet er ikke koblet mot regnskapsprogrammet, og jeg fører alle bilag manuelt.
Hva «må kunden være opprettet i registeret eller reskontroen» betyr i praksis ? Mitt program har ingen funksjonalitet der det er muig å føre kunderegister. Eller har jeg misforstått noe her? Noen som vet?

Med vennlig hilsen,

Spørsmål fra Emilia.

Spørsmålet ble stilt den 13-01-2013.

Ligger under emnet: Regnskap.

6 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 jonny

Kundereskontro = Konto for min kunde.
I en slik konto skal man kunne se alle bilag og transaksjoner som er boblet til den aktuelle kunden. De fleste regnskapsprogrammer har dette. Hvilket program benytter du?

2 Emilia

Hei, Jeg har brukt FakturaLarsen, gratis fakturaprogram, men den var ikke knyttet til regnskapsprogrammet på noen vis. Nå har jeg kjøpt et nytt program som skal være integrert og da regner jeg med at kundereskontro vil lages automatisk i regnskapsmodulen, eller?

3 jonny

For å kunne svare deg må jeg vite hvilket program de gikk til anskaffelse av.

4 Emilia

Books (HansaWorld) for MAC

5 Jonny

Jeg kjenner ikke til dette programmet, men når jeg leser på brukermanuelen så må man hvertfall registrere gjeld mot leverandørnavn. Jeg vil anbefale deg å sjekke om du finner reskontrorapport , hvis ikke så har du nok kjøpt katta i sekken.

6 Emilia

Hei igjen,
Ja, jeg fant Kundereskontro i Rapporter. Det må være det! Jeg trodde bare at Kundereskontro er noe man lager selv, men det ser ut som at den dannes automatisk ut i fra registrerte utgående fakturaer og innbetalinger? Det er bare at det står ingen steder i brukermanualen eller tutorialene på et vanlig språk hva Kundereskontro egentlig er og hvordan disse lages, derfor ble jeg helt forvirret.
Takk for hjelpa og tipsen!

Ditt svar