Kjøp av utstyr med min private konto (enkeltpersonforetak)

Hei! Jeg driver Enkeltpersonsforetak som Fotograf og har kjøpt litt utstyr med min private konto. Dette burde jeg jo egentlig kjøpt igjennom bedriftskontoen min så hadde ting vært litt lettere. Men nå sitter jeg nå her og skal føre 🙂 Noen som har en fiffig løsning på dette?

Spørsmål fra Våge.

Spørsmålet ble stilt den 17-02-2014.

Ligger under emnet: Regnskap.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Martin

Hei, jeg pleier bare å levere de som kontantbilag til min regnskapsfører om jeg har kjøpt noe og betalt med privat konto, så merker jeg på fakturaen at de er betalt fra feil konto, dvs at jeg brukte privat isteden for bedrift

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Gunnar Ihm

Dette løses veldig enkelt ved å føre regningen kredit privat konto (2060) og debet aktuell konto for utstyr (eks. 65xx?)

Når du siden skal betale tilbake fra firmakonto, overfører du bare mellom bankkontoene og fører et bilag på hva det gjelder.

(3)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar