Inngående faktura med annet navn og adresse

Hei.
Her er spørsmålet mitt.

En leverandør av oss sender en Faktura til oss, der det står et annet navn og adresse en det som tilhører oss.

Tidligere har vi betalt denne type fakturaer pga.at de skulle bli betalt av oss. Men lev.nekter å endre til vårt firmanavn og adresse.

Finnes det noen konkrete lover og regler på hvordan dette skal gjøres, har nettopp begynt i denne jobben og vil ikke gjøre feil. Når revisor kommer, bryr de seg om denne type feil og hva er de viktigste ting revisor sjekker?

Spørsmål fra john.

Spørsmålet ble stilt den 24-10-2013.

Ligger under emnet: Faktura.

5 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Arne

1) Ja, revisor bryr seg fordi kostnaden pr definisjon ikke tilhører selskapet, men selskapet som faktura lyder på.

2) Dersom dere er MVA registrert har dere ikke mva fradrag på slike fakturaer (strengere krav for mva enn skattemessig behandling)

3) Dersom de ikke vil endre til korrekt firmanavn, gi f. i og betale helt til de gjør det. Kravene er der – salgsbilaget skal ha korrekt mottaker. At leverandør nekter å endre mottaker er bare for dumt.

2 Einar

Hvilken grunn oppgir leverandøren for ikke å endre firmanavn og adresse? Høres veldig rart ut.

3 ROLF VIK

Ja, enig med Arne og Einar, men på den annen side er det vel naturlig at leverandøren fakturerer den som har fått levert varen / tjenesten.

4 Jonny

Si til leverandøren at om de ikke endrer navn på kjøper så finner bytter dere til en annen leverandør. Tipper at det vil gi leverandøren motivasjon til å fikse denne lille detaljen.

5 Dag

Her kom det mange usakligheter. Sp.m. var angående å føre faktura med andres selskapsnavn. Jeg er selv i samme situasjon. Jeg måtte handle på annens konto når jeg ikke kunne vente på å bli registrert som kunde selv. Pga. driftstans. Jeg ønsker ikke å belaste hans nå «sovende» selskap med mellomfakturering.

Så, hva er de konkrete reglene.
Holder det å være ekstra grundig med å beskrive bruken av varen?

Ditt svar