Import av klær

Spørsmål 1: Stemmer det at det er høyere toll på klær og mat fra utlandet enn andre varer? Isåfall hvor mye er denne tollen på, og hvor kan jeg finne informasjon om dette?

Spørsmål 2: Så vidt jeg vet finnes det massevis av importører / leverandører i Norge (om jeg ikke skal ta inn varene selv). Finnes det noen oversikter på nett over disse? Synes det er vanskelig å finne frem…

Spørsmål fra Maria.

Spørsmålet ble stilt den 16-02-2010.

Ligger under emnet: Import.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Hei Maria, svar på spørsmål nr 1:

På stort sett alt du importerer er det moms på 25 prosent (også på frakten!). Klær tror jeg du dessuten du må betale 10,7 prosent toll på. Momsen er det jo sluttforbrukeren som må betale. Siden du sikkert skal importere dette for å selge videre så får du igjen disse pengene om du er momsregistert.

2 Mathias

Hei, Skal begynne å kjøpe inn t-skjorter fra USA og selge her i Norge. Skal betale dem 300$ per »levering», hvilket betyr ca 30 t-skjorter. Spørsmålene mine er

1. Hva blir avgiftene mine?
2. Noen tips for hvordan det kan bli billigere?
3. må man betale mva på 25% PLUSS importavgiftmomsen på 25%? og hva kan jeg få igjen hvis jeg registererer meg?

Ditt svar