Franchisetaker?

Jeg går med en drøm om å starte min egen restaurant. Hva er det lurest å gjøre? Starte helt fra scratch alene, eller blir franchisetaker i en av de store kjedene? Er det mye mer risiko forbundet med å starte helt alene? Vært veldig intressant å fått igang en diskusjon om dette. Fint om noen med erfaring fra begge deler skriver noen ord.

På forhånd takk!

Spørsmål fra Inge.

Spørsmålet ble stilt den 08-04-2010.

Ligger under emnet: Firmadrift.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Dette er det vel intet fasitsvar på!

Fordelen med å være franchisetaker er at du får en oppskrift på hvordan du skal drive butikk. Oppskrift på hvordan lokalene skal være, hvordan maten skal lages, hvordan du skal markedsføre, hvordan du skal behandle kunder osv.

MC Donalds er franchisekjede. Når man franchisetaker der får du oppskrift på hver lille detalj, til og med hvordan oppvasken skal gjøres.

Så vidt jeg vet også så er det få MC Donalds butikker som ikke går med overskudd. En annen fordel med å være franchisetaker er at man også nyter godt av kjedens markedsføring og navn.

Ulempen er at det koster en del penger som regel å være franchisetaker.

Ditt svar