Forskuddskatt ansatte i ENK

Hei. Jeg har nå opprettet et ENK og skal ha ansatte under meg. Forstod det slik at lønn til meg selv skal bare overføres/flyttes og skrives med koder. men skatt til ansatte skal selvsagt gjøres på normal måte. Med i mitt tilfelle er ansatte hos meg registrert med ENK – hvor dem skal fakturere meg som «lønn» hvordan blir dette da? Og forskuddskatten – den er vel best å vente med til jeg er 100% oppe å går? Dette er en salgsbedrift hvor jeg ikke 100% vet inntektene til bedriften.

Spørsmål fra Stian.

Spørsmålet ble stilt den 07-02-2014.

Ligger under emnet: Lønn.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Hvis de personene som gjør en jobb for deg sender deg faktura gjennom sine respektive enkeltpersonforetak, så er de *ikke* dine ansatte. Da driver de sin egen bedrift på samme måte som deg, og må ordne alt det praktiske med skatt og regnskap på egen hånd.

Ditt svar