Forskuddskatt ansatte i ENK

Hei. Jeg har nå opprettet et ENK og skal ha ansatte under meg. Forstod det slik at lønn til meg selv skal bare overføres/flyttes og skrives med koder. men skatt til ansatte skal selvsagt gjøres på normal måte. Med i mitt tilfelle er ansatte hos meg registrert med ENK – hvor dem skal fakturere meg som «lønn» hvordan blir dette da? Og forskuddskatten – den er vel best å vente med til jeg er 100% oppe å går? Dette er en salgsbedrift hvor jeg ikke 100% vet inntektene til bedriften.

Spørsmål fra Stian.

Spørsmålet ble stilt den 07-02-2014.

Ligger under emnet: Lønn.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Einar

Hvis de personene som gjør en jobb for deg sender deg faktura gjennom sine respektive enkeltpersonforetak, så er de *ikke* dine ansatte. Da driver de sin egen bedrift på samme måte som deg, og må ordne alt det praktiske med skatt og regnskap på egen hånd.

(1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar