Fakturering i mellom to enkeltpersonforetak

Vi er 2 stk som driver vært sitt ENK. Begge betaler Toppskatt grunnet primær inntekt fra arbeidsgiver. Jeg importerer en vare til 10.000 kr, og selger denne videre til hans ENK for 20.000,- Når han mottar varen, designer han ekstrautstyr og har grundig testing av varen som en tjeneste og fakturerer meg 10.000,- for jobben han har gjort. Vil vi betale nøyaktig samme skatt dersom jeg hadde solgt varen for netto kost 10.000,- og han ikke hadde fakturert meg for sine tjenester? Vil jeg gå i 0% skatt på dette da jeg har 10.000+ og 10.000 -, eller vil jeg uansett få toppskatt på de 10.000 jeg tjente?

Spørsmål fra Arild Vagvik.

Spørsmålet ble stilt den 25-08-2014.

Ligger under emnet: Skatt.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

«Vil jeg gå i 0% skatt på dette da jeg har 10.000+ og 10.000 -, eller vil jeg uansett få toppskatt på de 10.000 jeg tjente?»

Når du bruker ti tusen for å få inn ti tusen, har du ikke tjent ti tusen – du har tjent null. Et ENK skattlegges etter overskuddet i næringen. Overskudd = inntekter minus utgifter.

2 ARJO Regnskap

Men, hvis du selger varen til han for 20 000, hvorfor kan han da fakturere deg for arbeidet han gjør på varen? Det er jo ikke din vare lenger…

Ditt svar