Fakturere eget AS fra enkeltmannsforetak

Hei.
Overgang fra enkeltpersonforetak til AS holder på å ta knekken på «driften» av aksjeselskapet i form av høy beskatning/avgifter. Vi er to som driver et AS sammen og lurer på om det er mulig at den ene sier opp sin stilling i AS og fakturerer gjennom et enkeltmannsforetak? Veldig takknemlig for svar!

Spørsmål fra Helge.

Spørsmålet ble stilt den 21-08-2017.

Ligger under emnet: Selskapsformer.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 R

Du skriver beskatning/avgifter. Er det primært arbeidsgiveraviften dere tenker å slippe?

Jeg er ikke sikker. Sjekk denne artikkelen https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/Forberede/Planlegge/Skulle-jeg-egentlig-vart-ansatt-hos-kunden/

Spesielt punkt 1 kan tyde på at dette kan bli problematisk.

Som sagt jeg er usikker, dere kan jo alltids sende en mail til Skatteetaten og høre.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Gunnar Haldorsen

Det skal visst gå bra å fakturere fra enk. til eget AS, men det kan kreve styregodkjenning eller godkjenning fra generalforsamling, avhengig av beløp mot aksjekapital. Se denne artikkelen: https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2012/04/Kan-mitt-firma-ta-betalt-for-jobb-i-AS-et-jeg-eier

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar