Bokføring av MVA – varer og tjenester fra utlandet

Hei, Sliter veldig med å forstå dette med registrering av tjenester og varer kjøpt fra utlandet (innenfor EU). Ringte MVA avdeling Skatt Nord og er like klokk, dessverre.

Ble fortalt at jeg må bokføre fakturaene på tjester og varer fra utlandet med 0% MVA men det ser ut som at jeg må selv betale 25 % MVA av nettobeløpet i Norge. Skjønner ikke helt poenget. Først betalte jeg 23 % MVA for disse varene til en butikk i utlandet (PCen hentet jeg selv og fjernleverte tjenester som er programvare bestilte jeg på nettet). Det høres rart ut at jeg skal betale 48% MVA total. først i utlandet og etterpå i Norge men bokføre de med 0% MVA.

Jeg finner forresten ikke konti for inngående MVA 0% , på regnskapsbilaget dukker det opp 2710 konti med 25% MVA automatisk, skal jeg opprette eget konti for 0% MVA selv, og i så fall hva den skal være. Har sett også noe som heter 2714 i regnskapsprogrammet – Grunnlag MVA Import Tjenester men jeg aner ikke om 2714 skal brukes noen steder i forbindelse med utenlandsk MVA. Kan noen forklare meg helt praktisk hva og hvordan skal man bokføre dette slik at man ikke betale dobbel moms. På forhånd takk!

Spørsmål fra Emilia.

Spørsmålet ble stilt den 14-05-2013.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Tanya

Hei, jeg har fått slik anbefaling fra autorisert regnskapsfører.
La oss si at du har fått faktura fra TNT eller KGH for MVA utlegg.
La oss si 10 000,-
D4000-1(med MVA 25%) 50 000,-
K Lev gjeld 10 000,-
K 4000-0(med MVA 0%) 40 000,-
K

Ditt svar