Betale ut lønn til ansatt i enkeltpersonforetak

Hei!

Har et eget enkeltmannsforetak som jeg har en ansatt i. Skal nå betale ut første lønning til arbeidstaker og meg selv. Forstod at lønning til meg selv merkes som et privat uttak fra firmakonto til privatkonto. og at skatt blir ikke betalt til neste år, så at jeg bør sette av ca 36% av overskuddet til å betale det til neste år.

Hvordan fører jeg skatt til arbeidstakeren?
Bruker Visma Avendo eAccaounting.

Hva er forskuddsskatt? er dette foredelaktig å gjøre?

Spørsmål fra Max G.

Spørsmålet ble stilt den 28-05-2013.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Charlotte

Du betaler ikke skatt til neste år når du driver ENK. du betaler skatt på forskudd. over 4 kvartal. fra første mnd du starter opp. du må gå inn på skatteetaten og sette opp hvor mye du tror du kommer til å ha i overskudd første året. da regner dem ut hvor mye du skal betale i skatt hver 4. mnd. detter er kjempe viktig, hvis ikke kommer du til å gå på en smell.
du fører din lønn som debet 2060 kredit 1920.
din ansattes bruttolønn fører du debet 5000, skatten fører du kreditt 2600, deretter fører skatten kredit 1920 og debet 1950. ettersom du må opprette egen konto i banken som heter skattetrekk for ansatte så må det føres slik. så fører du nettolønn som kredit 1920.

Ditt svar