Beste pensjonssparing for selvstendig næringsdrivende i ENK

Lurer på om noen har noen gode tips og forslag til pensjons-sparingsløsning for meg, og andre i tilsvarende situasjon. Drivet ett enkeltmannsforetak hvor jeg sitter igjen med ca. 500 000 i overskudd pr. år, som da kan kalles for «lønn». Tenkte jeg skulle videreføre OTP løsningen jeg har bygd opp i ett tidligere arbeidsforhold, men fikk følgende respons fra banken min -Sitat: «Hvis du tjener under 7,1 G (605 239 kroner) vil det ikke lønne seg for deg å spare til pensjon via en slik innskuddspensjonsavtale. Det har med at du vil få skattefradrag for innbetalt pensjon og på grunn av skattefradraget vil komme dårligere ut i folketrygden den dagen du skal ta ut alderspensjon. Det du kan gjøre er å opprette en privat pensjonssparing som går på deg og ikke via bedriften. Ha en fin dag!» Er derfor litt usikker nå på hva som egentlig er den mest fornuftige pensjonsspareløsningen for sånne som meg. 44 år gammel.

Spørsmål fra Alf Inge Danielsen.

Spørsmålet ble stilt den 20-01-2014.

Ligger under emnet: Diverse.

Ingen svar

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

Ditt svar