Aksjeutbytte – når dateres inntekten?

Bedriften eier aksje som går ex utbytte 24. april. Utbyttet utbetales 10. mai. Skal utbyttet inntektsføres i april mot kortsiktig fordring, eller venter man til beløpet innbetales? Bedriftens krav oppstår vel rent teknisk på dato for ex-utbytte, men så var det dette med regnskapsbilag. Brukes pressemeldingen som bilag, eller vente man heller med hele bokføringen til utbetalingsdato?

Spørsmål fra Willy.

Spørsmålet ble stilt den 05-06-2014.

Ligger under emnet: Regnskap.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 MagGz

Hei Willy,

Jeg tror jeg har svart deg på denne tidligere, se vedlagt link. Dersom det er uklart gi beskjed på denne tråden, så skal jeg se om ikke jeg greier å omformulere meg.

https://regnskapsguiden.com/dato-for-inntektsforing-av-utbytte/

Hilsen, MagGz

2 Willy

Hei, takk for svaret MagGz! Jeg forstod nok bare ikke hvorfor spørsmålet ikke dukket opp, og etter et par dager postet jeg på nytt.

Kanskje regnskapsguiden kunne opplyst litt tydligere hvordan det virker når nye spørsmål legges inn… jeg trodde ikke det virket andre gangen heller 😉

Ditt svar