A-konto faktura + MVA

Trenger litt hjelp her!!

Da jeg har passert kr. 50.000,- i omsetning, begynte jeg å fakturere min eneste kunde med moms. Sendte inn en registermelding til momsregisteret i desember via altinn, og trodde alt var ok. Helt til jeg denne uken var inne på altinn, og fikk da beskjed om at det manglet en signering. Har forstått det slik at det kan ta noen uker før registreringen blir godkjent.

Regnskapsføreren til min kunde ønsket derfor at jeg skulle sende kr.nota på fakturaene jeg har sendt med moms, og lage nye A-kontofaktura uten moms, hvor jeg skrev på at de var midlertidig uten moms, men ville bli rettet opp i 2011. Jeg har nå sendt nye faktura uten moms, men hva skal jeg gjøre når momsregistreringen er ok? Kan jeg da sende faktura på kun momsbeløpene, eller hvordan løser jeg dette?? Regnskapsdama sa ikke noe om dette, og siden jeg er litt usikker på hva en a-kontofaktura er, og om det ble riktig, vet jeg ikke helt.. Og i hvilken periode skal jeg da bokføre momsen – all moms i 2011?? Får heller ikke fradrag for inngående moms før i mars 2011 heller da evt..?

Håper på svar 🙂

Spørsmål fra Turid.

Spørsmålet ble stilt den 05-03-2011.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

5 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar, eller vurder eksisterende svar med tommel opp / ned.

1 Jonny

Det enkleste er å gjøre følgende:
1) Send faktura uten mva (før du er registrert)
2) Send kredinota (etter at du er registrert)
3) Send ny faktura med mva (etter at du er registrert)

Håper dette ga deg nok informasjon 🙂

(1)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
2 Turid

Jepp, takk!
Og kan jeg da bare få med all momsen i 2011 også da, i stedet for å må periodisere inn i 2010 osv.. Er vel greit å betale momsen nå snart, så slipper jeg renter + div dersom jeg må innberette det i 6. termin 2010

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
3 Jonny

6 termin 2010 skulle vært innrapportert senest den 10 februar 2011

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
4 jhonny

Hva skjer hvis man sender rekning med mva og ikke er registrert da?

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)
5 Jonny

Blir det oppdaget risikerer du å bli straffet av myndighetene i form av bot eller og/eller fengselstraff.

(0)
(Synes du svaret var godt eller dårlig?)

Ditt svar