Utstyrskjøp, kan jeg trekke fra momsen så lenge jeg ikke momsregistrert

Jeg har et enkeltmannsforetak (ikke moms-registrert) og gjør nå endel utstyrskjøp som jeg skal trekke av på selvangivelsen. La oss si at jeg kjøper utstyr til 100 kroner, og jeg da har betalt 25% moms, kan jeg trekke av de fulle 100 kronene eller må jeg ta beløpet uten moms, altså 75 kroner?

Spørsmål fra Maria.

Spørsmålet ble stilt den 30-05-2012.

Ligger under emnet: Merverdiavgift.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Så lenge du ikke er moms registrert så kan du ikke føre momsen på inngående moms i regnskapet. Men du kan føre hele summen som kostnad i regnskapet slik at du får skattefradrag for summen.

Ditt svar