Utbetaling av overskudd i enkeltpersonforetak

Hei!

Jeg har begynt å forstå det grunnleggende innen regnskap nå tror jeg.
Men jeg har et par spørsmål:
1, Jeg har ca 10-20 utgående fakturaer av MVA-fritt opphav utgående i året(mitt første år). Inngående er det telefon, og arbeidstøy.
Jeg bruker Conta-Faktura på mine fakturaer. Men av de pengene som kommer inn, kan jeg bare bruke av de, for så å føre inn overskudd på slutten av året, og da få regning av Skatteetaten, eller hvordan gjøre jeg dette i praksis?
2. Siden jeg kun driver MVA-fritt, så får jeg vel for det første ikke MVA-fritak på innkjøpte varer? Kun at de blir betalt før jeg må trekke skatt av de?
3. Vil skatten på mitt ENK evt bli trukket av min private selvangivelse når jeg fører inn overskuddet der?

Takker for svar 🙂

Spørsmål fra Tom Roger.

Spørsmålet ble stilt den 04-03-2012.

Ligger under emnet: Firmadrift.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Frode v/ ALETT RegnskapHjelp AS

Det mest kan svares med å si at ENK enkeltpersonsfirma er et privat selskap som du står ene og alene ansvarlig for. Det være seg mva eller skatt. Når jeg ikke vet hva du driver med, er det vanskelig å svare presis på mva. Normalt er det slik at om at du driver virksomhet (evt. avdeling) som ikke krever mva på utgående faktura får du heller ikke fradrag på inng. mva. – Men her er det unntak. I normal tilfelle betaler du faktura sum og faktura sum blir også kostnaden i regnskapet, og således beløpet som trekkes fra omsetningen før skatt beregnes.

Ditt svar