Utbetaling av lønn i DA

Hei! Vi startet et DA i fjor, har skattetrekkskonto, og har meldt fra til kommunen. skal begynne å utbetale lønn og føre terminoppgave. det jeg ikke skjønner er hvor mye skatt? tallet henter jeg fra skattekortet jeg fikk i januar, men skal det trekkes skatt fra første lønnsutbetaling fra eget firma?

Vi kommer til å ha en ca inntjening på 30-50 000.- i 2011. med et enkeltmannsforetak betaler man ikke skatt opp til en viss sum, videre kommer trekkgrunnlaget til å gjøre at omsetningen går i null. da lurer jeg på om jeg må føre lønn, eller om jeg kan overføre overskudd / lønn fra bedriftskontoen til privat kontoen med et vedlegg til regnskapet? takknemlig for svar.

Spørsmål fra Ina.

Spørsmålet ble stilt den 08-04-2011.

Ligger under emnet: Lønn.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Magnus

I DA og ANS har ikke deltagerne lov å motta lønn. Du må betale ut arbeidsgodtgjørelse og her skal det ikke trekkes skatt. Altså, skal du ha 20.000kr i «lønn» en måned så skal 20.000kr overføres til privatkontoen din. Skatt må du betale privat ved at du oppgir hvor mye arbeidsgodtgjørelse du har fått fra firmaet i selvangivelsen året etter.

Ditt svar