Starte renholdsfirma?

Jeg og en kamerat står med planer om å starte opp vårt eget renholdsfirma. Etter å ha lest litt rundt på nettet virker ikke dette så lett som vi først hadde trodd. Hva legges i et godkjent vaskebyrå? Hva med alle de firmaene som ikke er «godkjente»? Videre er det snakk om renholdskort, må alle de vi eventuelt ansetter skaffe seg dette? Også om de bare skal jobbe deltid? Til sist. Vi bør vel velge AS? Må vi nesten ha en egen regnskapsfører ansatt når vi skal kjøre lønn osv. på de ansatte?

Hva med kunder? Ser jo for meg at markedet er enormt. Er det lett å skaffe nye kunder (vi holder til i en av Norges største byer), eller er konkurransen knallhard? Vi tenker å legge oss relativt lavt i pris.

Spørsmål fra Jan.

Spørsmålet ble stilt den 12-04-2010.

Ligger under emnet: Diverse.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Godkjent vaskebyrå betyr at firmaet har et kvalitetsstempel, men dette er nok ikke pålagt så vidt jeg vet.

Per dags dato er det ikke påkrevd med renholdskort, men dette kommer nok om ikke lenge, sansynlivis fra og med 1 januar 2011. Da blir dets lik at alle som som jobber i rebgjøringsbransjem må ha renholdskort uansett stillingsprosent, også de som har ENK.

Når det gjelder selskapsform så vil jeg anbefale AS eller NUF, da er du ikke personlig ansvarlig om noen skulle saksøke deg for dårlig vasking eller at firmaet får betalingsvansker.

Konkuransen innenfor vassking er nok sikkert hard, men vasking er nok noe som aldri går av moten, så med lav pris så vil du nok få nok å gjøre.

Jeg vil anbefale regnskapskontor ja.

2 Ingar

Hei!
Det er nye regler som trer i kraft i år. Man kan starte å søke om godkjenning fra 1. september. Fra 1. desember 2012, blir det forbudt for bedrifter, stat og kommune å benytte selskaper som ikke er godkjent.
Innen renhold har det også blitt lovfestet minstelønn nå. Man kan ikke ha ansatte til å jobbe for under 151,5 pr time.
Så med feriepenger, arbeidsgiveravgift, forsikringer, pensjonssparing og vikar kostnader, må man regne ganske mye mer pr time. Og på toppen skal man ha for å dekke administrasjon, biler, bedriftshelsetjeneste, markedsføring og en haug av andre ting.
Mye vil nok skje i markedet utover. De som poster at det bare er å ha lav pris og så får man masse oppdrag, er ute å kjører.
Konkurransen er kjempetøff for de som driver lovlig. Forhåpentlig blir ting bedre med de nye reglene.
Pris er en ting. God opplæring og kvalitet teller mye mer i lengden. Da kan man ikke gi tilbud på 150,- eks mva pr time eller lavere, som mange gjør i dag.

3 Aziz

Hei. Jeg vil gjerne å åpne rengjøring firma. Hva jeg trenger og hvordan man kan starte? Hvilken kurs jeg må ha.?og hvordan jeg kan registrere meg selvstendig.

4 Rodd

Uten av dette er noe jeg har særlig peiling på, burde denne lenken hos Arbeidstilsynet være en god start: https://www.arbeidstilsynet.no/registre/renholdsregisteret/godkjenningsordning-for-renholdsvirksomheter/

Regner med de kan svare på eventuelle spørsmål man måtte ha.

Ditt svar