Skatt for enkeltmannsforetak

Hei, jeg skal opprette et enkeltmannsforetak. Jeg er bare 18 år, og har ingen planer om å få stort nok overskudd til å betale skatt. Hvis jeg da totalt, både fra overskuddet på enkeltmannsforetaket og lønn fra andre småjobber, ikke kommer over 39000 kr, trenger jeg da ikke betale skatt? Hva skal jeg da gjøre i forhold til skattemyndighetene? Hvilke papirer må jeg levere inn osv? Mvh Stine

Spørsmål fra Stine.

Spørsmålet ble stilt den 17-02-2014.

Ligger under emnet: Skatt.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Du må betale skatt uansett hvor stor overskuddet er.

Alle som har ENK og har mer enn kr 30 000,- omsetning må levere næringsoppgave i tillegg til den personlige selvangivelsen.

2 Einar

PS! Du slipper å levere næringsoppgave (du må selvsagt levere selvsangivelse) dersom du har driftsinntekter på mindre enn 50 000 kroner i året.

Finnes et valg for dette når du leverer selvangivelsen på altinn («Uten næringsoppgave: Mine sum driftsinntekter overstiger ikke…»)

Ditt svar