Samarbeid mellom to ENK

Vi et to personer med hvert vårt ENK som skal holde kurs sammen for privatpersoner. Pga praktisk hensyn til kursdeltaker kan vi ikke begge sende faktura til hver privatperson.

Vi har valgt at den ene sender faktura ut til alle, så fakturerer den andre halve totalbeløpet til den som har mottatt pengene. Er dette korrekt mht bokføring? el er det noe vi bør være obs på i føringen?

Spørsmål fra Nina.

Spørsmålet ble stilt den 20-02-2018.

Ligger under emnet: Selskapsformer.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Neo

Dette skulle jeg gjerne likt og vist også. Noen regnskapsførere som føler seg kallet?

2 Zetto Ellingsberg Regnskap

Tenker at pkt 1. Det er viktig å beskrive innholdet i faktura at dette gjelder kurs.
pkt 2. Kurs er ikke mva og så er det spørsmål om dere har annen aktivitet som er mva pliktig. Så måten dere tenker er en grei måte. Alternativ er omvendt fakturering, en kreditnota fra hovedkursholder. Forskjellen er at inngående faktura vil føres som fremmed tjenester på konto 4500 mens kreditnota kan føres som mot-post på 3210 av kursinntekter på 3200 og dermed redusere inntekten totalt.
Poenget er at det eksisterer en 5 % regel. som kan være uten mva. Slik som kurs. Uten at dette evt. fradrag må justeres. En annen ting er at dersom dere leie lokalet så vil mva fri aktivitet vedrører utleier dersom det er mva på leie av kurslokalet som følge av justeringsregelen. Utleier kan fakturer mva uten å være berammet av mva justeringsregelen. Men det er vanskelige regler. Så det forklarer vi ikke. http://www.ZETTO.no dersom dere ønsker bistand. Av ZETTO Ellingsberg Regnskap AS- et selskap i ALETT Gruppen.

Ditt svar