Regler for enkeltmannsforetak

Hei! Kordan e det egentlig det fungerer? Hvis eg har tjent 35000kr i lopet av et aar, kan eg da bruke det pa ka som helst, eller kordan e reglene for det? Eg e sanger, og lurer paa om eg maa spare de 35000 til bruk paa spesifikke ting. Hele grunnen til at eg startet som enkeltmannsforetak var at eg ville slippe aa betale skatt. Angrer nesten paa det, for dette enkeltmanssforetak-greiene virker veldig komplisert…

Spørsmål fra Sanger.

Spørsmålet ble stilt den 12-05-2014.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Du kan bruke dem til «hva du vil ja». Men du må selvsagt betale (les: ha igjen nok på konto til den dagen det skal betales) skatt… Som driver av ENK betaler du forskuddskatt 4 ganger i løpet av et år. Resten betales som baksmell året etter (du kan selvsagt få penger til gode også dersom du har betalt for mye). Har du ikke betalt forskuddskskatt må all skatten for hele året betales som «baksmell» året etter.

Avslutningsvis må jeg dessverre si at det er dårlig ide å starte enkeltpersonforetak for å slippe å betale skatt. Du betaler f.eks. mer skatt enn en vanlig lønnsmottager (høyere trygdeavgift og intet minstefradrag).

Ditt svar