Leie ut med tap – bør man da etablere enkeltmannsforetak

Jeg skal leie ut leiligheten min i 1 år i første omgang, og da for noen tusen mindre pr.mnd enn mine faktiske utgifter. Da er det ekstra surt å måtte skatte av leieinntekten, og lurer på om det kan være en løsning å leie ut via enkeltmannsforetak? Noen som har erfaring/kunnskap med dette?

Spørsmål fra Silja.

Spørsmålet ble stilt den 25-07-2012.

Ligger under emnet: Selskapsformer.

4 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Bjørnar

Hei Silja! jeg holder på med ut leige av leiligheter her, du skal kun skatte av fortjenesten ved utleige, og den er på 28% om jeg ikke har missforstått…? dvs. leiger du ut med tap skal du helder ikke måtte skatte av dette, tror jeg? har igrunnen ikke tenkt det helt ut siden jeg satser med å ha en fortjeneste på alt jeg leiger ut. 🙂

– Bjørnar

2 Yngve

Hei. Jeg er enig. Tror det gis fradrag for kostnader, så sant kostnaden er for erverving, vedlikehold, sikring (mener jeg å huske) av inntekten. Sjekk skatteloven og andre kilder (ta kontakt med skatteetaten.no f.eks.) så blir du sikker 🙂

3 Yngve

Trenger ikke etablere foretak hvis du leier ut bare én leilighet mener jeg å huske 🙂

4 Al

Leieinntek – fradrag = skattegrunnlag
Hvis nebetaling av lånet er en del av det du definerer som «faktiske utgifter» så tenker du feil. Du får fradrag for forsikring, kommunale utgifter, felleskostnader, vedlikehold, annonsering (og sikkert noe mer), men ikke betjening av gjeld.

Ditt svar