Lån til oppstart av firma?

Jeg vurderer å starte opp et eget importfirma. Hvilke lånemuligheter finnes? Skal jeg søke om lån i min vanlige bank, eller finnes det spesielle låneinstitusjoner for grundere? Har helst ikke lyst til å stille huset vårt som sikkerhet. Da blir vel lånet dyrere? Noen som har noen gode erfaringer og dele?

Spørsmål fra anonym.

Spørsmålet ble stilt den 07-11-2009.

Ligger under emnet: Finansiering.

6 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Jonny

Hei.

Hvis du skal låne penger før firmaet er etablert så du gjøre dette som privatperson, og du står da personlig ansvarlig for hele lånebeløpet.

Hvis du ikke trenger å låne penger før orgnr er klart så vil jeg anbefale å vente med lånet til fimaet er ferdig registert. Det er to fordeler med dette:
1: Firmaet får utgiftsført lånet
2: Du slipper å stå personlig ansvarlig
NB: Har du et personlig firma (enk, da eller ANS) må du likevel stå personlig ansvarlig. Ved NUF eller AS så står firmaet ansvarlig hvis det skulle gå galt.

2 Helge

Men, hvilken sikkerhet kreves det når firmaet registreres som AS eller NUF? Vil utlåner akseptere finansiering til NUF?

3 Tor Andreas

Jeg vil anbefale deg å starte et AS om du planlegger å ta lån med bedriften, siden bankene er enda ganske skeptiske til NUF foretaket.

4 Håkon Berger

AS koster mange penger. Men gir deg en sikkerhet på sikt

5 Stefan

AS koster ikke mere end 30.000 og oprette idag.

6 Joakim

De 30 000 kr er ikke en «kostnad», og kan inngå i din kapital. Koster ikke mer enn 1000 kr eller noe i papirdokumenter til Brønnøysund å opprette AS.

Ditt svar