Krav til kvitteringer

Jeg har drevet å kjøpt inn utstyr i forbindelse med hobbyaktivitet som nå er blitt så stor at jeg har registrert enhetsforetak. Jeg har kun kassalapp på disse innkjøpene og lurer på om det kan føres i utgifter eller om det kun er kjøp med «ordentlig» kvittering som er stemplet som kan føres i utgifter.

Spørsmål fra Anne-Lise.

Spørsmålet ble stilt den 04-07-2014.

Ligger under emnet: Diverse.

2 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Laila

Jeg har ført regnskap nå ett år for mannen min. Hvor regnskapsfører har sjekket over. Vi har kun butikk kvitteringer lagt ved i regnskapet. Så regner med at dette holder. Men de blir fort slitt….

2 Willy

Bilaget skal dokumentere kostnaden, og en kassalapp ved kontant-/kortbetaling er nok. Men stift gjerne kassalappen på et ark hvor du kort forklarer hva kjøpet gjelder, ofte er informasjon på en kassalapp mangelfull.

Som Laila nevner, holder trykket på kassalappen noen ganger svært kort tid, jeg har opplevd at de er uleselige bare uker etter kjøpet. Så gjør det til en vane å gjenta summen når bilaget konteres/påtegnes.

Ditt svar