Inntektsskatt på varelager

Jeg har et enkeltmannsforetak siden 1991, og lurer nå på å endre dette til et AS. Imidlertid har jeg fått nyss om at AS-et i så fall må kjøpe varelageret av ENK’et. Betyr dette at jeg må betale inntektsskatt for å få beholde mine egne varer? Jeg omsetter for det meste momsfrie varer innenfor områdene antikvariske bøker, frimerker og mynter. I tillegg omsettes det også noe momspliktig rekvisita, men for langt under 50.000,- i året. Er det korrekt at hvis jeg går over til AS, så kan jeg la være å momse av fortjenesten så lenge omsetningen de siste 12 måneder er under 50.000,-? Starte på scratch så å si? På forhånd takk. Mvh.

Spørsmål fra Anders.

Spørsmålet ble stilt den 28-01-2015.

Ligger under emnet: Skatt.

Ingen svar

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

Ditt svar