Innbetaling fra annet selskap enn det som stod på fakturaen

Hei,

jeg har fakturert et selskap, men innbetalingen for denne fakturaen kom fra et annet selskap. Det står tydelig på bankutskriften. Det ble sannsynligvis gjort av praktiske årsaker hos kunden, da selskapet som betalte tilhører et av styremedlemmene i selskapet jeg fakturerte.

Hvordan håndterer jeg dette i regnskapet?

Er det uproblematisk, eller er det noen bestemmelser som gjør at selskapet på innbetalingen/bankutskriften nødvendigvis må matche det på fakturaen?

I tilfellet, hvordan håndterer jeg det enklest mulig,
uten å måtte sende kreditnota og ny faktura? Anskaffe et skriv som konstaterer at innbetalingen er gjort fra det ene selskapet, på vegne av det andre? Alt arbeid som jeg kan unngå er av det gode.

Spørsmål fra Magne.

Spørsmålet ble stilt den 12-06-2015.

Ligger under emnet: Faktura.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 ARJO Regnskap

Det er uproblematisk for deg at noen andre enn mottaker av faktura betaler. Det er den betalende siden som må sørge for å bokføre fordring mellom sine parter (den som skulle betalt og den som faktisk betalte)

Du bokfører faktura som betalt, og er ferdig med saken.

Ditt svar