Føre utgifter til jobbing på kafe, mat etc. – enkeltpersonforetak

Dette er kanskje et dumt spørsmål, men jeg spør likevel. Jeg har et lite enkeltpersonsforetak hvor jeg skriver artikler og oversetter bøker, og jeg har ikke noe fast kontor, men jeg sitter ofte og skriver på kaféer. Kan jeg føre disse beskjedne kafferegningene (og av og til en sandwich, croissant el.) i regnskapet? Det er snakk om en mye mindre månedlig sum enn om jeg hadde leid kontorlokaler, så jeg synes dette burde være helt OK, ettersom jeg jo i praksis betaler en sum for å benytte et lokale, men er i tvil om Skatteetaten synes det samme. Setter fryktelig stor pris på svar!

Spørsmål fra Arne.

Spørsmålet ble stilt den 07-11-2013.

Ligger under emnet: Skatt.

1 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Kjartan

Hei Arne.

Dette kan du nok ikke føre til fradrag.

Hvis du argumenterer om at det blir mindre kostnader enn om du hadde leid lokaler, tror jeg ikke skatteetaten hadde gått med på det.

Et hjemmekontor kan du imidlertid få et begrenset fradrag for, men her er noen krav som må være oppfylt før det kan defineres som hjemmekontor. Jeg regner med du kan finne nærmere informasjon om akkurat det på http://www.skatteetaten.no.

Ditt svar