Faktureringsprogram

Hei! Trenger sårt tips til et enkelt og billig faktureringsprogram??? Har googlet litt og det er jo en jungel å velge i. Kan det lønne seg å kjøpe et regnskapsprogram hvor faktureringsdelen er innebygd?

Spørsmål 2: Hva må jeg gjøre for å kunne bruke kid-nummer? Tviler på at jeg trenger det i starten, men når jeg (forhåpentligvis) begynner å få litt kunder blir det jo litt lettere å se hvem som har betalt den aktuelle regninga.

Spørsmål fra Hilde.

Spørsmålet ble stilt den 29-09-2011.

Ligger under emnet: Faktura.

9 svar

(NB! Regnskapsguiden.com fraskriver seg ethvert ansvar for tap eller skade som måtte oppstå etter å ha fulgt disse svarene. Alle svar er brukergenererte og må behandles deretter.)

Vet du svaret på dette spørsmålet? Hjelp til ved å bidra med ditt svar.

1 Einar

Hei Hilde, jeg tror det blir litt hipp som happ. De fleste programmene på markedet dekker kravene som loven tilsier.

Største forskjellen er at noen programmer ligger lagret lokalt på datamaskinen din og noen er nettbaserte. Bruker du et hvor data lagres lokalt, må du huske å ta backup slik at du ikke mister alt om maskinen din krasjer.

Her finner du en listen over noen programmer som er gratis: http://enkeltmannsforetak.nyttiginfo.no/gratis-fakturaprogram/

Blant de mest kjente betalingsprogrammene er Mamut: http://www.mamut.com/no/office/okonomisystem/ Dette er en løsning som inneholder både regnskap og faktura.

Om du vil bruke kidnummer så trenger du en ORC-avtale med banken din: https://regnskapsguiden.com/hva-er-ocr-avtale/

De fleste programmene har støtte for kid.

2 Einar
3 Robert

Et moderne, webbasert og gratis faktureringsprogram er Conta Faktura som finnes på http://www.conta-faktura.no

4 Sindre

Jeg har brukt Faktura Larsen en årrekke (google det så finner du det til nedlasting). Fungerer gulle godt, er gratis og har alle funksjoner jeg trenger.

5 Jonny

Hvorfor bruke nedlastbart når du kan få nettbasert gratis Sindre?

6 Sindre

Hva mener du? Faktura Larsen er gratis.

7 Jonny

Er klar over at det er gratis, men det er ikke nettbasert. Å ha et fakturaprogram lokalt innstalert på en enkelt PC kan være litt skummelt syns jeg, feks hvis PC skulle bli stjelt eller gå i stykker. Nettbasert gjør at fakruraprogramleverandøren tar backup for deg.

8 Einar

Lagre en kopi av backupen et annet sted enn hjemme eller i «skyen», så er du trygg…..

9 Kjell

Et lite tips til Hilde. Hvis du bruker regnskapsfører ville jeg ha sjekket opp hvilket program vedkommende benytter seg av. Hvis du og regnskapsfører bruker det samme programmet slipper du at regnskapsfører må legge inn alle fakturaene på nytt i det programmet han bruker. Summen du bruker på et billig eller gratis program blir nok liten i forhold til timene regnskapsfører skriver for denne jobben.

Ditt svar